Οι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν σημαντικές ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες: Η ενυδατική τους ικανότητα είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής απορρόφησής τους, καθώς και της ικανότητάς τους να 'δεσμεύουν' το νερό. Αυτά τα χαρακτηριστικά προάγουν τη δημιουργία ενός υγροσκοπικού φιλμ στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Παράλληλα, οι πρωτεΐνες γάλακτος απελευθερώνουν συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία είναι σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος [NMF]. Είναι πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς, όπως λίγες πηγές πρωτεϊνών, οι πρωτεΐνες γάλακτος προσφέρουν περισσότερο από 40% απαραίτητα αμινοξέα. Αυτά τα αμινοξέα δεν μπορούν να συντεθούν από τα ανθρώπινα κύτταρα. Ωστόσο, συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης. Τέλος, οι πρωτεΐνες γάλακτος παρουσιάζουν αξιοσημείωτη συμβατότητα με την επιδερμίδα. Θεωρούνται ότι είναι ενώσεις που μιμούνται τη δράση των φυσιολογικών συστατικών του δέρματος και, επιπλέον, είναι πολύ εύκολα βιοδιασπώμενες, επομένως τέλεια ανεκτές από το δέρμα.
Οι πρωτεΐνες Γάλακτος, πλούσιες σε λακτόζη και απαραίτητα αμινοξέα, θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Απόλυτα συμβατές με το δέρμα, έχουν ενυδατική δράση, καθώς σχηματίζουν φιλμ στην επιδερμίδα, συγκρατώντας μόρια νερού.
Δερματολογικά ελεγμένα. Οφθαλμολογικά ελεγμένα.